Doelstelling SVAR      
  C&W happening 2012 |Barrel Racing |Sponsors 2011 |Hongaars lichtpunt |
     
SVAR
Doelstelling
Agenda
Lessen en trainingen
Fotokes & Filmkes
Club kleding
Contact
Gastenboek
Links Paarden
Links Country
 

Doelstelling van de
Stekense Vereniging voor Amerikaanse Rijkunst

Sinds begin 2005 hebben we met enkele vastberaden kameraden de handen in elkaar geslagen om een vereniging op te richten die zowel de recreatieruiters als de wedstrijdruiters samen brengt in een toffe en vooral ontspannen sfeer.
 
De gehele filosofie moeten we terugvinden in onze startfase waar Andy en ikzelf aan het eind van de opleiding tot instucteur westernriding een aangenaam gesprek hadden met ex Belgisch Kampioen "Reining"  en leraar Amerikaanse Rijkunst aan het "Syntra" Sint-Niklaas, Dhr. Patrick Van Coninckxloey. In dit gesprek werd aangehaald dat men ooit de intentie had een organisatie voor de westernruiter op te richten ( gelijk het LRV voor de dresuur en Spring ruiter ), dit onder de naam VFAR

( Vlaamse Federatie voor Amerikaanse Rijkunst ).Toch is deze vereniging met een ander bestuur en voorzitter alleen nog de nationale wedstrijden gaan rijden zoals BAWR, NRHA enz..., dus uitsluitend Reining, omdat dit nu Olympisch erkend wordt.

Hierdoor werd de basis steeds kleiner waar de kleine man/vrouw, geen mogelijkheden meer heeft om betaalbaar aan een wedstrijd westernriding mee te doen.

Dank zij onze tweede docent aan het Syntra, Dhr. Denis Teirlynck, voor vele Recreatieruiters bekend als Bestuur en de Vader van het VVR, zijn we ervan bewust dat er veel recreatieruiters buitenritten maken op een westernzadel.

Door onze bewustwording van de noodzaak een betere ruiter van de recreatieruiter te maken met oog op veiligheid en het welzijn van het paard, en dankzij de doorgedreven prof. opleiding die ik volgde aan het Syntra en de opleiding "Begeleider" die Andy bij het VVR volgde, hebben we de knoop doorgehakt en hebben de ideeën van Patrick en Denis samengevoegd en dit door de oprichting van een nieuwe vereniging onder de naam SVAR ( Stekense Vereniging voor Amerikaanse Rijkunst ).

Onze betrachting is om op de eerste plaats de recreatie ruiter te helpen een betere harmonie te vinden tussen gecontroleerd en bewust buiten rijden en daarnaast de interesse op te wekken voor het aspect westernriding.

Uiteraard willen we vanuit deze groep mensen aan trekken om hier en daar eens een wedstrijdje mee te pikken voor de fun, hiervoor dienen dan ook een aantal disciplines te worden aangeleerd, i.v.m. stuurhulpen en de verschillende onderdelen van de westernsport: Trail, Pleasure, Barrelracing, Reining enz... , hetgeen waar onze vereniging volledig achter staat.

Andere gemeenten en Steden zouden ook een VAR kunnen oprichten, bv. AVAR : Antwerpse Vereniging voor Amerikaanse Rijkunst, en onderling voor elkaar wedstijden organiseren die betaalbaar zijn, en wie weet groeien hier wel nieuwe kampioenen uit, zoals het LRV voor de klasieke Dressuur en de Jumping ruiters als start basis wordt aanbevolen.

Mijn dank voor jullie interesse in onze Vereniging en aan Patrick zijn symbolische EURO, als steunbetuiging.

Nog veel Paardengenot

Namens De Voorzitter,

Danny Maes

 

Bestuur SVAR

Voorzitter: Danny Maes
Trail & Eventmanager: Andy Abs
Penningmeester: Ilse Regemortel
Secretariaat: Lindy Maes 
 
Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com